logo

სურსათის უვნებლობა

სანიტარული-ჰიგიენის მოთხოვნები სურსათის წარმოების  პერსონალისთვის - ISO/TS 22002.1

ზოგადი ინფორმაცია ტრენინგის შესახებ:

საქართველოს მთავრობის 16.10.2016 წლის №553 დადგენილებით განისაზღვრა სურსათის/ცხოველის საკვების მწარმოებელი საწარმოს/დისტრიბუტორის ჰიგიენის ზოგადი წესი, რომელიც ადგენს ზოგად ჰიგიენურ მოთხოვნებს სურსათის/ცხოველის საკვების მწარმოებელი საწარმოს/დისტრიბუტორის მიმართ და ვრცელდება სურსათის/ცხოველის საკვების წარმოების, გადამუშავებისა და დისტრიბუციის ყველა ეტაპზე. ამავე დადგენილებით განსაზღვრულია ზედამხედველობის, მონიტორინგი  სახელმწიფო კონტროლის განხორციელების წესი.

ტრენინგის  მიზანი :

პროდუქტის ჰიგიენა,სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმები და მათი შესრულების ინსტრუქციები.   სუფთა ზონის პერსონალი გამოიმუშავებს პროდუქტის დამზადების და მიწოდების ჰიგიენის  საჭირო უნარ-ჩვევებს სურსათის უვნებლობის თვალსაზრისით.

თემატიკა:

 

 

ტრენერი:

საერთაშორისო ექსპერტი/ტრენერი ქ-ნი ნათელა ხურციძე.

ტრენინგის სამიზნე ჯგუფები:

სურსათის პირველადი დამუშავების და გადამამუშავებელი საწარმოების, იმპორტიორის, სადისტრიბუციო, სასაწყობე-სამაცივრე ორგანიზაციების, რესტორნების, სასტუმროების, კვების ობიექტების, ჰიპერმარკეტების და მცირე სარეალიზაციო ქსელების სუფთა ზონაში მომუშავე ყველა თანამშრომელი (სურსათის უვნებლობის ლიდერი, სანიტარული ჰიგიენის მაკონტროლებელი პერსონალი, ვეტერინარი, მიკრობიოლოგი, სუფთა ზონის პერსონალი, ოპერატორები, დასუფთავების თანამშრომელები).